Liedon Fysio-kuntoutus - Hyvättyläntie 4 LH 13 - 21420 LIETO - 050 596 0018
 
   
   
TMD, purentaelinten toimintahäiriöt
   
   
Purentaelinten toimintahäiriöt eli dysfinktiot ovat yhteisnimitys puremalihaksiin ja /tai leukaniveliin sekä näitä lähellä oleviin kudoksiin liittyville ongelmille. Tavallisimpia oireita ovat leukaniveläänet, kipu purentaelinalueella, liikerajoitukset leukanivelissä, päänsärky, kasvojen kivut, korvakipu, leukojen väsyneisyys ja jäykkyys, kivut kielessä, ikenissä, hampaissa, kurkun kiristys, palan tunne kurkussa, äänen tuoton ongelmat, lihassäryt niskoissa, hartioissa ja säteilykipu yläraajoihin.

   
Oireita voi tulla mm.tapaturmien ja kolarien jälkeen. Niska-hartiaseudun toimintahäiriöillä on yhteys purentaelinten toimintaan. Leukanivelten ja purentalihasten käsittelyllä normalisoidaan ja tasapainotetaan purentaa. Fysioterapeuttisilla keinoilla lievitetään purentavirheistä johtuvia kehon kiputiloja ja lihaskireyksiä mm. rentouttamalla niska-hartiaseudun lihaksia ja normalisoidaan kaularangan ryhtiä.
   
   
Takaisin  

Ajankohtaista

6.5.2021

Fysioterapeutti Maarit jättäytyy pois vastaanottotilastamme ja siirtyy 1.6.2021 alkaen tekemään pelkästään kotikäyntejä. Kotikäynteihin liittyen Maaritin tavoitat tutusta numerosta 0400 138 501.

Fysioterapeutit Mikko Ja Maarit ovat saaneet koronarokotukset.

 
     
6.5.2021 (C) Liedon Fysio-kuntoutus 2021