Liedon Fysio-kuntoutus - Hyvättyläntie 4 LH 13 - 21420 LIETO - 040 013 8501
 
   
   
TMD, purentaelinten toimintahäiriöt
   
   
Purentaelinten toimintahäiriöt eli dysfinktiot ovat yhteisnimitys puremalihaksiin ja /tai leukaniveliin sekä näitä lähellä oleviin kudoksiin liittyville ongelmille. Tavallisimpia oireita ovat leukaniveläänet, kipu purentaelinalueella, liikerajoitukset leukanivelissä, päänsärky, kasvojen kivut, korvakipu, leukojen väsyneisyys ja jäykkyys, kivut kielessä, ikenissä, hampaissa, kurkun kiristys, palan tunne kurkussa, äänen tuoton ongelmat, lihassäryt niskoissa, hartioissa ja säteilykipu yläraajoihin.

   
Oireita voi tulla mm.tapaturmien ja kolarien jälkeen. Niska-hartiaseudun toimintahäiriöillä on yhteys purentaelinten toimintaan. Leukanivelten ja purentalihasten käsittelyllä normalisoidaan ja tasapainotetaan purentaa. Fysioterapeuttisilla keinoilla lievitetään purentavirheistä johtuvia kehon kiputiloja ja lihaskireyksiä mm. rentouttamalla niska-hartiaseudun lihaksia ja normalisoidaan kaularangan ryhtiä.
   
   
Takaisin  

Ajankohtaista

Olen myynyt yritystoiminnan 1.3 lähtien fysioterapeutti Mikko Tenhuselle. Jatkan samoissa tiloissa yhteistyössä Mikon kanssa omalla toiminimellä jatkossakin.

Mikon puhelinnumero on 050 596 0018

 
     
23.4.2019 (C) Liedon Fysio-kuntoutus 2019 Kyrönmaan ATK-palvelut