Liedon Fysio-kuntoutus - Hyvättyläntie 4 LH 13 - 21420 LIETO - 040 013 8501
 
 
 
Huimaus/asentohuimaus ja niiden hoito
 
 
Huimaus on yleinen oire. Se johtuu kehon asentoa ja tasapainoa aistivan sisäkorvan tai tasapainoa säätelevän pikkuaivojen häiriöstä. Huimauksen syynä ovat mm. jännityspäänsärky, Menierin tauti, hyvänlaatuinen asentohuimaus, iäkkääntymiseen liityvä huimaus, lääkitykseen tai aivojen verenkiertohäiriöihin liittyvä huimaus. Huimausta esiityy myös stressitilanteissa.
 
Hyvänlaatuinen asentohuimaus johtuu sisäkorvan tasapainoelimen ohimenevästä toiminnanhäiriöstä. Asentohuimauksen alku on äkillinen. Se alkaan usein makuulle mentäessä, makuulta ylösnoustessa tai pään asentoa kääntäessä kiertohuimauksena. Myös eteenkumartuminen tai pään taaksetaivutus saattavat aiheuttaa oireet. Oireena voi olla pahoinvointia.
 
Huimauskohtaus menee ohi nopeasti, alle minuutissa. Osalla se häviää kokonaan, mutta voi uusiutuakin. Taustalla ei ole vakavaa sairautta. Jos vaiva jatkuu ongelmallisena, voidaan fysioterapiassa asiakasta auttaa ns. manööverihoidoilla. Osalle asiakkaista saadaan apu jo yhdellä hoitokerralla.
 
 
Takaisin

Ajankohtaista

Olen myynyt yritystoiminnan 1.3 lähtien fysioterapeutti Mikko Tenhuselle. Jatkan samoissa tiloissa yhteistyössä Mikon kanssa omalla toiminimellä jatkossakin.

Mikon puhelinnumero on 050 596 0018

 
     
23.4.2019 (C) Liedon Fysio-kuntoutus 2019 Kyrönmaan ATK-palvelut