Liedon Fysio-kuntoutus - Hyvättyläntie 4 LH 13 - 21420 LIETO - 050 596 0018
 
 
 
Huimaus/asentohuimaus ja niiden hoito
 
 
Huimaus on yleinen oire. Se johtuu kehon asentoa ja tasapainoa aistivan sisäkorvan tai tasapainoa säätelevän pikkuaivojen häiriöstä. Huimauksen syynä ovat mm. jännityspäänsärky, Menierin tauti, hyvänlaatuinen asentohuimaus, iäkkääntymiseen liityvä huimaus, lääkitykseen tai aivojen verenkiertohäiriöihin liittyvä huimaus. Huimausta esiityy myös stressitilanteissa.
 
Hyvänlaatuinen asentohuimaus johtuu sisäkorvan tasapainoelimen ohimenevästä toiminnanhäiriöstä. Asentohuimauksen alku on äkillinen. Se alkaan usein makuulle mentäessä, makuulta ylösnoustessa tai pään asentoa kääntäessä kiertohuimauksena. Myös eteenkumartuminen tai pään taaksetaivutus saattavat aiheuttaa oireet. Oireena voi olla pahoinvointia.
 
Huimauskohtaus menee ohi nopeasti, alle minuutissa. Osalla se häviää kokonaan, mutta voi uusiutuakin. Taustalla ei ole vakavaa sairautta. Jos vaiva jatkuu ongelmallisena, voidaan fysioterapiassa asiakasta auttaa ns. manööverihoidoilla. Osalle asiakkaista saadaan apu jo yhdellä hoitokerralla.
 
 
Takaisin

Ajankohtaista

6.5.2021

Fysioterapeutti Maarit jättäytyy pois vastaanottotilastamme ja siirtyy 1.6.2021 alkaen tekemään pelkästään kotikäyntejä. Kotikäynteihin liittyen Maaritin tavoitat tutusta numerosta 0400 138 501.

Fysioterapeutit Mikko Ja Maarit ovat saaneet koronarokotukset.

 
     
6.5.2021 (C) Liedon Fysio-kuntoutus 2021